Logo

 

Radna zona Kosore

Radna zona KOSORE

Grad Vrlika smješten je na najsjevernijem dijelu Splitsko – dalmatinske županije, 75 km od grada Splita neposredno uz državnu cestu (D-1) Split- Sinj – Zagreb.
Poduzetnička zona Kosore smještena je neposredno uz državnu cestu (D-1) Split – Sinj – Zagreb, na samoj granici Splitsko- dalmatinske županije sa Šibensko – kninskom županijom.
Mikrolokacija zone nalazi se na sjevernom rubu Vrličkog polja I županijske ceste te je udaljena 3 km od Vrlike, 85 km udaljena od zračne luke Resnik (Split), 50 km od rotora autoceste u Dugopolju, 73km udaljena od morske luke Split i 32 km udaljena od željezničke stanice Knin.
Radna zona Kosore veličine je cca 36,2 ha.
Danas u sklopu Poduzetničke zone Kosore posluje 9 poduzeća, a neki od poduzeća su: dvije punionice vode Lacus d.o.o. Split I Naturalis d.o.o. Vrlika, moderan pogon za preradu kamena iz obližnjeg kamenoloma, tvornica za proizvodnju aluminijske stolarije, tvornica metalnih proizvoda VR METAL d.o.o. i drugi.
Namjena gospodarske zone je proizvodna (I1).
Unutar ove zone moguća je gradnja gospodarskih, proizvodno – prerađivačkih I skladišnih građevina, te je zona namijenjena za:
– proizvodnju,
– uslužne djelatnosti
– trgovačke djelatnosti.

Ukupna površina poduzetničke zone Kosore iznosi 36,2 ha a dostupno područje za kupnju zemljišta i izgradnju u Poslovnoj zoni Kosore jest 48 000 m2.

Najniža cijena za kupnju iznosi 2,70 E za m2,, a najviša cijena po javnom natječaju.
Od postojeće infrastrukture poduzetnička zona sadrži:
– električnu energiju,
– vodu,
– kanalizaciju,
– uređene prometnice
– telekomunikacije.

Jedna od mnogobrojnih prednosti za investitore su:
– izgrađena komunalna infrastruktura
– besplatna komunalna naknada za prve 3 godine poslovanja poduzeća.

Započnite i Vi uspješnu poslovnu karijeru